communicatie, marketing en media

Wie is Wim Coenraadts

Na mijn studie geschiedenis (Radboud Universiteit Nijmegen) kies ik in 1987 voor de journalistiek. Op een korte periode als beeldbandredacteur bij Studio Sport volgen twee leerzame jaren als redacteur-verslaggever bij het Dagblad voor Noord-Limburg. In 1990 maak ik de overstap naar het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) dat mij de ruimte biedt me in de volle breedte te ontwikkelen. Mijn werkterreinen: buitenland, internationale samenwerking en veiligheid (VN, NAVO, Europese Unie), parlement (Buitenlandse Zaken, Defensie, OS) en economie (macro-economie, banken/verzekeraars, chef redactie).

Gaandeweg groeit de wens om het begrip tussen communicatie en journalistiek te vergroten, wat in 2007 leidt tot de oprichting van mijn eigen bureau, Coenraadts Communicatie. Met succes help ik sindsdien bedrijven en organisaties op het gebied van positionering, meningsvorming, issuemanagement en media-aandacht. 

Wat mij kenmerkt: inspiratie en overzicht, advies koppelen aan uitwerking, inlevingsvermogen in opdrachtgever, zijn stakeholders en zijn doelgroep(en), kennis van media en samenleving, lenigheid van geest en drang naar resultaat.